UWCASA

Orihuela Costa

Orihuela Costa grenst aan het gebied van Torrevieja en de prachtige omgeving aldaar. Aan deze kust vindt u de zandstranden van Punta Prima en Playa Flamenca. Alsook La Zenia, Cabo Roig en Campoamor.

Orihuela Costa is een kustgebied gelegen in het zuiden van de Costa Blanca in de provincie Alicante, Spanje. Het maakt deel uit van de grootste gemeente Orihuela. Orihuela Costa is een populaire bestemming geworden voor zowel toeristen als expats en biedt een combinatie van prachtige stranden, golfbanen en moderne voorzieningen.

Stranden: Orihuela Costa staat bekend om zijn Blauwe Vlag-stranden, waaronder populaire stranden zoals Playa Flamenca, La Zenia, Punta Prima en Cabo Roig. Deze stranden trekken zowel lokale bewoners als toeristen aan omdat ze schoon zand en kristalheldere mediterrane wateren bieden.

Golfbanen: De regio is een paradijs voor golfliefhebbers, met diverse golfbanen in de buurt. Bekende golfbanen zijn Villamartin Golf, Las Ramblas Golf en Campoamor Golf. Het gunstige klimaat van het gebied maakt het een ideale plek om het hele jaar door te golfen.

Winkelen: La Zenia Boulevard is een van de grootste winkelcentra in de provincie Alicante en is een belangrijke trekpleister in Orihuela Costa. Het heeft een ruim aanbod aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Woonwijken: Orihuela Costa is een populaire plek geworden voor zowel expats als Spaanse inwoners om te wonen of een vakantiehuis te bezitten. De vastgoedmarkt omvat een verscheidenheid aan eigendommen, waaronder appartementen, herenhuizen en villa’s.

Culturele en historische bezienswaardigheden: Hoewel Orihuela Costa vooral bekend staat om zijn moderne voorzieningen en badplaatsen, heeft de nabijgelegen stad Orihuela een rijke geschiedenis met culturele en historische bezienswaardigheden, waaronder musea, kerken en historische gebouwen.

Watersporten en buitenactiviteiten: De ligging aan de kust biedt mogelijkheden voor diverse watersporten, waaronder snorkelen, duiken en zeilen. De omliggende natuurgebieden bieden ook wandelpaden en andere buitenactiviteiten.

Expatgemeenschap: Net als veel andere delen van de Costa Blanca heeft Orihuela Costa een diverse expatgemeenschap. Hierdoor is een multiculturele omgeving ontstaan met diverse internationale diensten en voorzieningen.

En dit hele en zeer groene gebied is een zeer populair vakantieoord met het hele jaar door een gezellig uitgaansleven. Alsook stabiel weer met een zeer aangename temperatuur. De kwaliteit van de stranden en het zwemwater voldoen aan de hoge eisen van de E.U. En hier vindt u golfterreinen zoals Campoamor, Las Ramblas en Villamartin.
Keuzes van Pensionado’s
Steeds meer pensionado’s uit België en Nederland kiezen een eigen woning aan de Costa Blanca.

Als u graag in Spanje wilt wonen dan is Orihuela Costa een heel goede keuze. En op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt ook u vast passend aanbod.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Orihuela Costa


 
 

149.000

Appartement in Orihuela Costa

ALICANTE

4
1
 
 

509.000

Villa in Orihuela Costa

ALICANTE

5
4
 
 

259.000

Penthouse in Orihuela Costa

Costa Blanca

2
1
 
 

255.000

Appartement in Orihuela Costa

Costa Blanca

2
2
 
 

349.900

Appartement in Orihuela Costa

Costa Blanca

3
2
 
 

240.000

Appartement in Orihuela Costa

Costa Blanca

2
2
 
 

159.900

Villa in Orihuela Costa

ALICANTE

2
1
 
 

149.500

Appartement in Orihuela Costa

Costa Blanca

2
2
 
 

199.000

Appartement in Orihuela Costa

ALICANTE

2
2
 
 

995.000

Villa in Orihuela Costa

ALICANTE

5
4