UWCASA

Calahonda

Tot 1963 was er zeer weinig dat de kust tussen Mijas en Marbella verbond . Dat was het jaar dat Don José Orbaneja aankwam in het gebied en twee grote landgoederen kocht ( één ervan kocht hij over van de Dulken familie ) en deze samenvoegde waarvan hij de Sitio de Calahonda maakte . Nu is Calahonda een grote en bloeiende gemeenschap, een thuisbasis voor vele nationaliteiten en perfect gelegen, bijna op gelijke afstand tussen Málaga en Marbella, in het hart van Mijas Costa, waardoor er een snelle en gemakkelijke wegtoegang is naar alle gebieden in beide richtingen langs de kust en ook gunstig ligt vanaf de Luchthaven van Málaga.

Calahonda heeft enkele van de beste uitzichten aan de Costa del Sol. Het is de moeite waard om te rijden, of zelfs te wandelen, naar het hoogste punt, genaamd de Hermitage (La Ermita). Dit is een klein wit monument dat gezien kan worden vanuit de meeste van de omliggende gebieden, en die geniet van spectaculaire uitzichten over de kust tot aan Gibraltar en Afrika. La Ermita ligt in het midden van het schitterende platteland en, hoewel het nu de eerste plek deelt met de mooie Las Cascadas verstedelijking, staat het er nog steeds met trots , uitkijkend over Calahonda .

Een van de beste kwaliteiten van Calahonda is dat het zeer zelfstandig is, met alle sport- en recreatieve voorzieningen die u ooit maar nodig zou kunnen hebben, maar het is ook dicht bij veel meer voorzieningen in Fuengirola, Málaga en Marbella. Het loont dus de moeite om in Calahonda een auto te huren om het gebied gemakkelijk te verkennen. Uiteraard beschikt Calahonda ook over de nodige prachtige en zonovergoten stranden met hun kleine strandbars en enkele kleine , maar mooie, parken en er is zeker geen tekort aan sportfaciliteiten. Probeer een ontspannend potje golf in La Siesta Golf Club, met 9 holes of par 3 holes , of bekijk de faciliteiten in het prachtige Club del Sol, die prachtig omgeven ligt door 12 tennisbanen, 4 peddelwaters en twee squashbanen. De club biedt lessen voor alle niveaus en organiseert regelmatig spraakmakende tenniskampioenschappen . Het beschikt ook over een flinke fitnessruimte, evenals een sauna en een jacuzzi. Bovendien bevindt ook de populaire Miraflores golf and lawn tennis club zich in de buurt en zijn er tal van mogelijkheden om te winkelen, te eten en zich te amuseren in het El Zoco commercieel winkelcentrum en het kleinere winkelgebied van Las Cipreses.

Bekijk ons aanbod in Calahonda


 
 

228.780

Penthouse in Calahonda

Costa Del Sol

1
1
 
 

292.730

Appartement in Calahonda

Costa Del Sol

3
2
 
 

249.512

Appartement in Calahonda

Costa Del Sol

2
2
 
 

218.480

Appartement in Calahonda

Costa Del Sol

1
1
 
 

525.000

Villa in Calahonda

Costa Del Sol

4
3
 
 

525.000

Villa in Calahonda

Costa Del Sol

4
3
 
 

525.000

Villa in Calahonda

Costa Del Sol

4
3
 
 

525.000

Villa in Calahonda

Costa Del Sol

4
3
 
 

394.000

Appartement in Mijas, Calahonda

Costa Del Sol

3
2