UWCASA

Novelda

U vindt Novelda in het binnenland van de Costa Blanca op ongeveer 40 km. van de kust. Deze stad telt ongeveer 26.000 inwoners en heeft zich de laatste jaren erg uitgebreid.

Novelda

Op een heuvel iets buiten de stad vinden we het kasteel van de Mola. Om de ruïne heen zijn leuke wandeltochten uitgezet. Dit kasteel werd gebouwd aan het einde van de twaalfde eeuw. Een gedeelte van de muren en de vierkante toren zijn bewaard gebleven. De heuvel waarop het kasteel werd gebouwd heet eveneens La Mola en deze ligt op ongeveer 360 meter boven de zeespiegel.

Het spreekt voor zich dat men van hieruit een prachtig uitzicht heeft over het dal. Aan het einde van de veertiende eeuw werd er een bijzonder driehoekige toren gebouwd bij dit kasteel die nog steeds uniek is in Europa. In 1931 werd dit kasteel verklaard tot monument van Nationaal historisch en cultureel belang.

In het begin van de twintigste eeuw was Novelda een belangrijke handelsstad. Er werd veel aan landbouw gedaan en vooral de opbrengsten van saffraan waren gunstig. Hier vindt u dan ook veel terug van de artistieke stijl van het modernisme ofwel Art Nouveau. Mooie golvende vormen en veel gevels waarbij bijzondere stenen zijn verwerkt, keramiek en smeedijzer. Op de heuvel naast het kasteel vinden we een kantoor van de plaatselijke VVV waar men in verschillende talen informatie kan krijgen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Novelda zijn:

  • Het heiligdom van Santa Maria Magdalena
  • Het oudheidkundig museum
  • Casa museo modernista
  • La Place Vieille La Mairie
  • Casino

Meer rendement voor u

Wist u dat zo’n investering als vakantiehuis vaak renderender is dan de rente op uw spaarrekening? Bovendien is uw eigen appartement of villa dan ook goed verhuurbaar via onze organisatie. Natuurlijk kunt u hier naast een villa ook een extra appartement kopen en renderend (laten) verhuren. Deze combinatie verdiend veel aandacht als u renderend wilt genieten in de komende jaren.
Als u graag in Spanje wilt wonen dan is Novelda een heel goede keuze. En op onze sites www.uwcasa.be en www.uwcasa.nl vindt u passend aanbod in uw eigen voorkeur gebied.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ons aanbod in Novelda


 
 

695.000

Villa in Novelda

Costa Blanca

3
3
 
 

540.000

Bungalow in Novelda

Costa Blanca

5
6
 
 

325.000

Villa in Aspe

Costa Blanca

3
2
 
 

368.000

Villa in Novelda

Costa Blanca

5
3
 
 

340.000

Villa in Novelda

Costa Blanca

3
2