Emigreren naar Spanje

Iedereen heeft waarschijnlijk een eigen reden om te emigreren naar Spanje. De één omdat die in het buitenland wil wonen en de andere omdat die niet in Nederland of België wil blijven wonen. Klinkt misschien hetzelfde maar daar zit toch een groot verschil in. De meeste voorkomende reden waarom mensen willen emigreren naar Spanje is misschien wel vanwege een buitenlandse partner of voor werk. En dit zijn ook nog eens de grootste groepen die na enkele jaren weer terugkeren naar het land van herkomst. Duidelijk mag zijn dat er zo veel reden zijn om te emigreren als er misschien mensen zijn maar we kunnen deze wel samen vatten in enkele belangrijke groepen.

Waarom emigreren naar Spanje?

Zo zijn er nog veel meer redenen om te emigreren naar Spanje, en we zullen er een aantal behandelen. Om niet alle redenen te behandelen wil ik me houden aan de meest voorkomende en de meest belangrijke. De meest voorkomende redenen waarom mensen emigreren zijn:

  • Medische redenen
  • Economische redenen
  • Door uitzenden van het werk
  • Een nieuw leven willen beginnen
  • Vanwege een buitenlandse partner
  • Mensen die altijd al hebben willen emigreren
  • Niet meer in Nederland of België willen wonen.

Vele andere redenen kunnen we onderbrengen in deze groepen vandaar we lijst zo kort mogelijk houden. Mensen willen dus emigreren naar Spanje omdat ze meer ruimte, natuur en of rust willen. Dit zijn de mensen emigreren om een nieuw leven te beginnen in het buitenland.

Waarom wilt u emigreren naar Spanje?

Iedereen heeft zijn reden om te emigreren, maar waarom emigreren naar Spanje? Zoals u nu zult begrijpen zijn er heel veel redenen te noemen waarom mensen willen emigreren. En toch zijn er zijn ook genoeg redenen te noemen waarom men niet zou moeten emigreren. De belangrijkste reden om niet te emigreren is omdat u gewoon niet wilt verkassen. Maar de andere reden zou kunnen zijn omdat u vooraf niet goed nadenkt of emigreren wel echt iets voor u is. Misschien lijkt het gras alleen maar groener aan de andere kant. Duidelijk is dat emigreren een moedige verandering is waar u na afloop misschien een zeer heldhaftig verhaal over zou kunnen schrijven. Of misschien is dat niet echt de reden zijn om te emigreren naar Spanje. Dus waarom emigreren of misschien waarom niet emigreren?

Positieve aspecten

Ok, Spanje is zeker niet perfect en heeft ook veel negatieve aspecten en grote problemen. We kunnen daar natuurlijk ook een lijstje van maken maar dat zou niet zo positief zijn (wel de realiteit wellicht). Ondanks de economische crisis, enorme werkloosheid, problemen met het milieubeleid alsook fraude en corruptie is Spanje voor ons Nederlanders en Belgen zeker een mooi land om te wonen. Er zijn dus diverse redenen waarom Nederlanders en Belgen emigreren naar Spanje emigreren of er enorm veel op vakantie komen. Één daarvan kan natuurlijk werk zijn of het willen opzetten van een eigen bedrijf (bar, hotel, camping of de immer populaire B&B) maar het kan ook zo zijn dat u op een bepaalde leeftijd lekker rustig wilt genieten van het beste wat Spanje te bieden heeft: rust, natuur, cultuur, gastronomie en natuurlijk het weer.

Familiebanden in Spanje

Spaanse families zijn over het algemeen veel hechter dan in andere landen. Het is niet ongebruikelijk dat hele families, inclusief neven, nichten, tantes en ooms bij elkaar komen tijdens de weekenden. Familiebanden zijn veel hechter en men ziet elkaar regelmatig, iets wat in landen als Nederland en België bijna niet meer het geval is. Merkt u daar ook iets van als u als buitenlander naar Spanje gaat om te wonen? Waarschijnlijk niet. Maar met een woning onder de zon weet de hele familie u ongetwijfeld wel weer te vinden door zelf te emigreren naar Spanje. Daarnaast komt u ook niet voor andere families, u gaat lekker leven in de Spaanse rust en ontspanning die het land u te bieden heeft. En het is buitengewoon logisch dat er niets mooiers is dan precies dát weer te delen met uw eigen familie.

Gastronomie in Spanje

Al het beste en moois van Spanje gaat door de maag, dat zegt men in het land. Vraag aan een Spanjaard hoe een reis of vakantie was en men heeft het altijd als eerste over het eten en restaurants. Drie van de tien beste restaurants ter wereld zijn in Spanje te vinden en het aantal restaurants met een of meerdere Michelin sterren is enorm veel. Daarnaast zijn er ontzettend veel goede restaurants in het hele land te vinden waarbij elke autonome deelstaat weer haar specialiteiten heeft. Of u nu van de typische Paella, Tapas, Pintxos of visgerechten houdt, Spanje heeft het allemaal. Wonen in Spanje is dus als wonen als God in Frankrijk, maar dan voor de èchte Bourgondiër. Ook wat betreft drank staat Spanje bovenaan als beste. Denk maar aan de vele soorten en merken uitstekende wijnen en cava’s. Dus ook de zuidelijke gastronomie is nog goede een reden om te emigreren naar Spanje.

Mañana…

Houdt echter wel rekening met het feit dat jij niet de enige bent die hier voor uw rust komt. De Spanjaarden zelf zijn daar namelijk ook op gesteld. Mañana, wat letterlijk morgen betekent is een veelgebruikt woord om aan te geven dat er vandaag geen tijd meer is om de gemaakte afspraken na te komen. De Noord-Europese stipt- en gejaagdheid kent men hier niet. Richt u zich tijdens uw emigratie en erna dus op de schoonheid hiervan en omarm het.

Zie het als een manier om echt tot rust te komen op een manier die voor de Spanjaarden al eeuwen als normaal wordt gezien, maar voor u wellicht het driewekelijkse vakantiegevoel zou beschrijven. Wilt u zelf zien wat hier beschreven wordt? Ga na één van uw bezichtigingen eens rond een uur of 20:00 op een terras zitten. Bij voorkeur op een plein midden in de stad. Kijk om u heen. U zult zien dat iedereen ongehaast aan het genieten is, zelfs al is het maandag- of dinsdagavond. Zelfs al heeft men kleine kinderen bij zich. Nogmaals, omarm het en ontspan.

Lukt dat? Gefeliciteerd! U bent zojuist geslaagd voor uw inburgeringscursus en klaar om te emigreren naar Spanje.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!