Uw “Florida” van Europa

UW “FLORIDA” VAN EUROPA

De Costa Blanca ligt aan de zuidoostkust van Spanje en maakt onderdeel uit van de Comunidad Valencia. Dit gebied strekt zich uit tussen Vinaros in het noorden tot aan Torrevieja in het zuiden, over een lengte van 251 km. Dit zijn de opvallendste kenmerken van “Uw FLORIDA van Europa”:

  • de Costa Blanca is een geliefde plek voor de vele trekvogels
  • de witte brede zandstranden, lage duinen, afgewisseld met rotspartijen en steile kusten
  • het klimaat van de Costa Blanca is één van de meest aangename en gezonde van Europa
  • door het uitstekende klimaat varen mensen met reuma, ischias en astma wel in deze omgeving
  • voor de jongeren onder ons zijn er verschillende pret- en water parken, een zoo, karting, water- en strand sporten
  • ook de sport- en natuur liefhebbers vinden hun weg langs de verschillende wandel- en fietspaden en de regionale natuurparken
  • een paradijselijk gebied en omgeven door bergen die zorgen voor een mild klimaat met een gemiddelde temperatuur van 22,5 graden!

Historisch jaar (2017) voor Spaans toerisme

Een nieuw record! Het toerisme aan de Costa Blanca heeft het jaar 2017 afgesloten met weer meer buitenlandse toeristen. De secretaris voor Toerisme van de Comunidad, Francesc Colomer, zei dat de Costa Blanca  “een sterke toeristische trekpleister is. Tot en met oktober kwamen acht miljoen buitenlandse toeristen naar de Comunidad Valenciana, 16% meer dan in dezelfde periode 2016 en die toeristen lieten meer dan 7,6 miljard euro achter, de grootste stijging qua toerisme in heel Spanje.”

Algemeen toerisme toerisme in Spanje

Volgens Colomer is dat vooral dankzij de overschakeling van strandtoerisme naar algemeen toerisme, met meer aandacht voor natuur en cultuur. “De tijd dat de toeristen alleen maar aangelokt werden door de stranden en de zon is voorbij. Buitenlanders hebben begrepen dat de Costa Blanca inmiddels veel meer te bieden heeft. De grootste stijging noteerde men dan ook in het toerisme van het binnenland van de Costa Blanca. De bergen, de kastelen, de monumenten, de gastronomie… het zijn zaken die ook het seizoentoerisme helpen overwinnen.”

Het meest komen nog steeds de toeristen uit Groot-Brittannië, maar ook uit andere landen zoals Scandinavië en de Oostbloklanden.

TEVREDEN EXPATS

Uit onderzoek blijkt tevens dat ruim 90 % van alle ondervraagde “expats” (*) tevreden is met het leven en wonen in Spanje. Waarom?

Hoofdzakelijk speelt de zon en het lekkere weer een belangrijke rol vinden 84% van de ondervraagden. Ook de wijze waarop Spanjaarden met de buitenlanders omgaan en de manier van leven wordt door minstens 70% zeer gewaardeerd. Veel buitenlanders die naar Spanje zijn verhuisd menen dan ook dat het welzijn, vrienden, het sociale en familieleven het belangrijkste is. Met daarnaast aandacht voor de gezondheid en plezier in het leven.

Amigos

Bijna 75% van de ondervraagde expats geeft aan dat het makkelijk is om Spaanse vrienden te maken omdat men zo open is. Hiermee staat Spanje dan ook op de vijfde plaats op de ranglijst van meest welkome landen. Spanje staat daarnaast op de 12e plaats wat betreft vriendelijkheid, waarbij 42% zelfs aangeeft dat men extreem vriendelijk is in dit zuid Europese land.

Gezondheidszorg

Als men kijkt naar de gezondheidszorg in Spanje kan geconcludeerd worden dat de expats voor 34% tevreden zijn en 39% aangeeft dat deze zorg uitstekend en betaalbaar is. Expat ouders met kinderen zeggen bijna allemaal dat de gezondheidszorg uitstekend is.

Families

En meer dan de helft van de expat families geeft aan dat Spanjaarden aardig zijn tegen hen zijn. Het enige minpuntje bij buitenlandse families die naar Spanje zijn gekomen is het onderwijs. 11% is hierover ontevreden hierover vergeleken met het wereldwijde gemiddelde van 21%.

Plus- en minpunten

Eigenlijk zijn de expats dus beste tevreden met het leven in Spanje waarbij de hoofdreden die men aangeeft om naar Spanje te verhuizen was om een “betere levenskwaliteit” te hebben gevolgd door “verhuizen voor de liefde” en gewoon omdat men “in Spanje wilde wonen”. Potentiële voordelen van het wonen in Spanje zijn het klimaat en het warme weer, de algemene levenskwaliteit en de gunstige kosten van het levensonderhoud. Potentiële negatieve effecten zijn onder andere de economie en arbeidsmarkt, belastingen en politieke instabiliteit.

Jouw mening?

Wat is jouw mening over wonen in Spanje, en ben jij tevreden? Wat is volgens jouw het grootste pluspunt en het grootste minpunt van wonen in Spanje? Geef ook jouw mening door een korte reactie te plaatsen.

* Een expat is iemand die tijdelijk in een land werkt met een andere cultuur dan waar hij of zij in is opgegroeid. Onder expats verstaan we meestal hoogopgeleide mensen. Het verblijf in het buitenland kan permanent zijn, maar is over het algemeen tijdelijk. Expats worden vaak door hun werk naar het buitenland gezonden.

P.S.

Ontdek ook wat overwinteren in Spanje met uw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa? Wellicht bent u na enkele jaren wel zodanig gewend dat u zelfs klaar bent om volledig te emigreren naar Spanje!

Een zeer uitgebreide keuze van nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje kunt u vinden in ons UwCasa-aanbod.

U kunt natuurlijk ook besluiten om eerst rustig, in etappes naar Spanje te gaan om te overwinteren of te emigreren. Dit doet men dan met de auto.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!