Over overwinteren

De stress en de dagelijkse sleur van de westerse maatschappij maakt veel mensen vatbaar voor depressie, zeker in de winter, en helemaal op hogere leeftijd. Er is weinig zonlicht, de dagen worden somberder en alles lijkt in het algemeen minder hoopvol dan in de zomer. Bovendien worden tijdens de winter bepaalde kwaaltjes en ziektes erger gevoeld, mede door de kou en de vochtigheid. Over overwinteren is veel te zeggen en Spanje kan daarom een goede keuze zijn om een koud klimaat te ontvluchten. Bovendien kunt u de kans op winterdepressie verkleinen dankzij de blootstelling aan meer zonlicht. Ook tegen chronische ziekten zoals bijvoorbeeld reuma kan overwinteren voordelen hebben. Wat weet u eigenlijk over winter in Spanje? Wat zijn de meest opvallende voordelen van overwinteren in Spanje?

Uw voordelen van overwinteren

Overwinteren in Spanje is in de eenentwintigste eeuw vrij populair geworden bij de bevolking. De winter doorbrengen in een aangenamer klimaat is echter niets nieuws. Omdat van oudsher het gebruikelijk is dat mensen die het zich kunnen veroorloven de winter doorbrengen in een gunstig klimaat. Ook is het een traditie om mensen die gevoelig zijn voor zonlicht tijdens de wintermaanden naar een zonnige bestemming te sturen. Dit onder meer om optimaal te kunnen genieten van de vitamine D die de zon afgeeft tijdens overwinteren in Spanje.

Op dit moment is Estepona de meest zuidelijke plaats tot waar ons aanbod reikt. Zou u onder deze omstandigheden willen overwinteren?

Winterdepressie

Depressie is een aandoening die meer voorkomt tijdens de sombere, koude winterdagen. De seizoensgebonden depressie heeft te maken met een gebrek aan zonlicht tijdens de winterperiode. Winterdepressie is vaak een probleem van lange adem vermits de winter in onze contreien nogal lang duurt. De winter doorbrengen in een aangenaam klimaat, met veel zonlicht maar ook met goede lucht en een trager levenstempo kan de kans op SAD of winterdepressie verminderen. Ook een winterdipje kunt u bestrijden met een lang verblijf in het zuiden door te overwinteren in Spanje.

Genieten van pensioen

Mensen die gepensioneerd zijn komen vaak op het idee om te gaan overwinteren in Spanje. Ze willen hun oude dag doorbrengen in een zonnig land zoals Spanje, Italië of Turkije. Dit vooral om hun dagelijks leven wat relaxter en zorgelozer te maken. Hoe dan ook is de dagelijkse sleur van de westerse maatschappij voor vele gepensioneerden te vermoeiend en te stressvol. Het hoeft allemaal zo snel niet meer te gaan en ook voor hun gezondheid is het vaak beter om de winter te overbruggen in het zuiden. Uw ouderdomskwaaltjes, die meer opspelen tijdens de wintermaanden, kunnen bestreden worden door te overwinteren in Spanje.

De batterijen opladen

Over overwinterenOok mensen die niet specifiek last hebben van een bepaalde ziekte kunnen ervoor kiezen om te overwinteren in Spanje. U hoeft niet ziek te zijn om te gaan overwinteren in Spanje. U kunt ook simpelweg in het zuiden verblijven om een tijdje de batterijen op te laden. Hierdoor kunt u genieten van een andere atmosfeer en ontsnapt u even aan de dagelijkse sleur van onze drukke samenleving. Na uw overwinterperiode komt u als het ware herboren terug in eigen land en hebt u weer voldoende kracht en energie om ertegen aan te gaan. Op die manier verkleint u trouwens ook de kans op het ontwikkelen van ziektes of aandoeningen.

Uw Spaanse internet

Nagenoeg de gehele kust van Costa Blanca Zuid (tot 7 km. van de kust) is inmiddels voorzien van glasvezel. De minimale snelheid van glasvezel is 100 Mb down / 100 Mb up (rond de € 25  per maand) en maximaal is 1.000 Mb down / 1.000 Mb up (rond de € 50,- per maand). En alle nieuwbouw woningen zijn sowieso voorzien (er zijn nog een aantal wijkjes met traditionele woningen die achter lopen).

Overwinteren in Spanje

Spanje is al jaren een erg populair vakantieland voor Nederlanders en Belgen. Dit zonnige land is dan ook een omgeving waar veel mensen mee vertrouwd zijn. Het klimaat behoort tot de warmste van Europa. In de winter kunt u doorgaans genieten van temperaturen rond de vijftien graden en regenen doet het er maar weinig. Vooral de zuidkust van Spanje zoals de streek rond. Murcia, Andalusië en Alicante zijn erg in trek om te overwinteren in Spanje.

Profiteer van het gezonde leefklimaat in Spanje en ervaar al het goede van zon en licht zoals:

  • Beter slapen
  • Meer vitamine D
  • Beter in vorm blijven
  • Ontdoe je van je winterdip

Naast gezondheidswinst, merk je het vooral ook in je portemonnee. Het levensonderhoud is aanzienlijk goedkoper in Spanje:

  • Huurprijzen zijn 41% lager in Spanje
  • Uit eten is 29,7% goedkoper dan in Nederland
  • Consumentenprijzen zijn 31,9% lager in Spanje
  • En boodschappen doen is 29,4% goedkoper in Spanje.

Het is dus ook goedkoper om meer en langer in Spanje te verblijven!!

U bent er zo!

Boek gelijk uw vlucht tegen de goedkoopste tarieven en begin deze week nog met overwinteren in Spanje. Houdt u daarbij wel rekening met eventuele beperkingen vanwege Corona?

Gastronomie en voorzieningen

Het voordeel van overwinteren in Spanje is dat u kunt genieten van alle voordelen als Europese Unie-burger: u kunt er vrij naartoe reizen. U heeft er geen visum voor nodig en de algemene voorzieningen in het land zijn goed ontwikkeld. Bovendien heeft Spanje een uitgebreide gastronomie en een moderne infrastructuur afgestemd op toeristen. In Spanje is het gezond leven door het mediterrane dieet, het milde klimaat en bovenal de dagelijkse siësta.

Over overwinteren

Spaanse gezondheid

Volgens recent onderzoek is Spanje één van de gezondste landen ter wereld. Het medisch tijdschrift Lancet heeft gedurende 20 jaar data verzameld waaruit dit blijkt. De gemiddelde levensverwachting in Spanje is het hoogst van alle landen in Europa, namelijk 81,4 jaar.  Ook leeft een Spanjaard gemiddeld langer in goede gezondheid, namelijk 70,9 jaar. Hoe komt dit? Waarom is Spanje zo’n goed land om te wonen voor de gezondheid?

Bent u klaar om te overwinteren in Spanje?

Door 320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, en milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. Dat doet iets met de gemoedstoestand. U neemt tonnen vitamine D op en u maakt meer serotonine aan, beter bekend als het ‘happy-hormoon’. De zon betekent dus een boost voor het humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. De mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zee vast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat is dus verzekerd tijdens het overwinteren in Spanje!

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar hun levensritme is gebaseerd op leven tijdens de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siësta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan uw leven en u geeft u daar met plezier aan over.

Ontdek nu wat overwinteren in Spanje met uw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?
Wellicht bent u naar een paar jaar wel zodanig gewend dat u zelfs klaar bent om volledig te emigreren naar Spanje!

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 120 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!