Uit eten in Spanje

U wilt uit eten in Spanje. Ook dat begrijpen we bij UwCasa. Dit land heeft immers meer te bieden dan een droge boterham met kaas en een bord met droge aardappelen. Maar wist u ook dat u zich in Spanje kunt wenden tot 3 van de hoogst beoordeelde restaurants ter wereld?

El Celler de Can Roca

Uit eten in Spanje

Dit restaurant is twee keer eerder bekroond tot beste van de wereld. In 2017 is hij op nummer 3 geëindigd. El Celler de Can Roca is te vinden in het middeleeuwse stadje Girona in Noord Spanje. Het is een familiebedrijf die wordt gerund door drie broers. Ze staan bekend om hun complexe gerechten waar je echt de omgeving in terug proeft, ziet en voelt. Een avondje uit eten bij de Roca-broers beloofd een memorabele avond te worden. U kunt er zelfs een 14-gangen-diner krijgen! Heeft u echt geluk? Dan krijgt u ook een rondleiding in de wijnkelders.

Asador Etxebarri

Uit eten in Spanje

Uit eten in Spanje wordt net een stukje aantrekkelijker door Asador Etxebarri. Dit restaurant wordt omschreven als een “gezellig en rumoerig restaurant waar alles perfect wordt gegrild”. Momenteel staat Asador Etxebarri op nummer 6 van ‘s werelds beste restaurants. Houdt u van barbecue, maar dan met een culinair tintje? Dan moet u eens lekker uit eten gaan bij Asador Etxebarri. U vindt dit restaurant in Biskaje wat zich in Noord Spanje bevindt. Uiteraard gaat u liever naar de Costa’s in het zuiden, maar als u ervoor kiest om met de auto te gaan, is dit een goede plek om even uzelf ‘bij te tanken’!

Mugaritz

Uit eten in Spanje

Bij Mugaritz kunt u gemakkelijk met meer dan 20 gangen dineren. Als het weer het toelaat, krijgt u het opgediend op het terras van de prachtige tuin. Het mooiste aan dit restaurant is dat de chefs spelen met hun eten. Zo krijg je bijvoorbeeld een sandwich met lokale kaas geserveerd in een boek, of kun je een ‘mystery wijn’ bestellen en je laten verassen door een prachtige smaakpalet. U kunt dus ook bij Mugaritz heerlijk uit eten in Spanje.

Conclusie

Helaas zijn al deze restaurants niet te vinden in de buurt van het UwCasa-aanbod maar veel mensen besluiten toch om rustig, in etappes naar Spanje te gaan om te overwinteren of te emigreren. Dit doet men dan met de auto. Een bezoek aan één van deze restaurants is dan toch nog prima te combineren! Maakt u zich verder niet druk, want er zijn enorm veel restaurants aan de zuidelijke costa’s waar u ook enorm kunt genieten van Spaanse specialiteiten. Uit eten in Spanje is waar dan ook immers altijd een goed idee.

Bron: http://www.theworlds50best.com/list/1-50-winners

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!