Uw bankrente beu?

Uw aandachtspunten

U wilt nu een tweede woning kopen in Spanje, om meer rendement te bereiken dan uw bank momenteel biedt? In dit bericht staan uw aandachtspunten zinvol voor u om dan rekening mee te houden. Dit informatiebericht gaat over bankgarantie, overwaarde en financiering via de bank of persoonlijk.

Uw notaris in Spanje 

Uw aandachtspunten

Uw Spaanse notaris is verantwoordelijk voor:

– Naleving van de “anti-witwaswetgeving”
– Informatie-navraag in het registratiekantoor.

Uw aandachtspuntenMaar hij staat niet in voor:

– Opmaak/controle van de koopovereenkomst
– Eventuele openstaande schulden op het vastgoed
– Controle van stedenbouwkundige informatie (bv. vergunningen).

U kunt voor deze onderwerpen een beroep doen op een GESTOR (Spaanse advocaat of jurist).

Natuurlijk kunt u daarvoor onze eigen Gestor inzetten, dat is het meest eenvoudige.

Uw Bankgarantie bij een nieuwbouwhuis 
Moet uw tweede huis in Spanje nog gebouwd worden? Dan is het verstandig om een verplichte bankgarantie op het voorschot aan de ontwikkelaar veilig te stellen, indien hij hierom verzoekt.

Uw bankrente beu?

Uw hypotheek voor uw vakantiehuis

De meeste banken financieren de aankoop van een tweede huis tussen de 60 tot 80 procent van de huiswaarde van het huis. Daarnaast betaal je een hogere rente op de financiering van een tweede woning. U dient ook rekening te houden met strenge voorwaarden, zoals een verbod op permanente bewoning of op het verhuren van het huis. En als er nog verbouwingen nodig zijn, denk er dan aan dat je die zelf moet bekostigen aangezien de bank niet de volledige woningwaarde financiert.

Uw aandachtspunten

Uw overwaarde van de huidige woning
Als u al een woning hebt met een behoorlijke overwaarde, kunt u die gebruiken om een vakantiehuis aan te kopen. Met die overwaarde sluit u dan een hypotheek af voor de tweede woning via dezelfde verstrekker. Houdt u er rekening mee dat je de rente op de tweede hypotheek niet fiscaal kan aftrekken als je je tweede huis financiert met de overwaarde.

Uw aandachtspuntenUw financiering van een vakantiewoning in het buitenland
Nederlandse banken staan niet te trappelen om de aankoop van een tweede huis in het buitenland te financieren, of ze willen maar een beperkt percentage van de waarde van de woning financieren. Als u een tweede huis wil kopen in het buitenland, is het beter om eerst de financieringsmogelijkheden in het land zelf te bekijken.

Uw aandachtspuntenUw financieren met eigen vermogen

Aangezien banken niet de totale waarde van een tweede huis financieren, ben je sowieso deels aangewezen op je eigen vermogen. Als je de tweede woning volledig met eigen middelen betaalt, hoef je geen hypotheek af te sluiten en dus ook geen rente te betalen. Zorg wel dat je altijd een appeltje voor de dorst opzijzet om mogelijke financiële tegenslagen op te vangen. Je steekt dus beter niet al je geld in je tweede huis.

Uw aandachtspuntenUw financiering met een persoonlijke lening
Een andere mogelijkheid om een tweede woning te financieren, is met een persoonlijke lening. U betaalt dan wel een hogere rente dan bij een hypotheek.

Uw samenvatting
In deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod
Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 120 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Uw extra informatie 

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt u via reisgidsen in Spanje.