Uw winvestering

Wilt u méér pit in Uw bezit?

Heerlijk wakker worden in je eigen vakantiewoning onder de Spaanse zon? Droomt u van een eigen vakantiewoning of zoekt u een interessant investeringsobject aan de Spaanse kust? Wellicht zijn onze bestaande woningen of nieuwbouwprojecten echt iets voor u? 

Nederlandstalige spaarders hebben echt renderend beleggen ontdekt. Vanwege negatieve rentes, inflatie en vermogensbelasting zoeken ze een andere bestemming.

Welke bestemming zoeken ze dan nu? Eentje waar hun vermogen nog wél kan groeien in een winstgevende investering. Wij noemen dat een “winvestering”.

Ook u wilt nu vast wel renderend investeren (met Uw winvestering) in een tweede woning in Spanje? Niet alleen voor financieel rendement, maar ook voor jullie eigen plezier? Ja, de aankoop van zo een vakantiehuis onder de zon is nu veel aantrekkelijker voor u dan ooit! Waarom? Omdat bij de huidige lage rente en stijgende inflatie uw eigen Spaargeld verdampt. Ook zijn de huisprijzen in Spanje momenteel nog laag, en vooral bij nieuwbouw stijgende (met hoger rendement dan bij uw bank). En, door uw nieuwe eigendom (eventueel via onze organisatie) te verhuren genereert u extra inkomsten! Wanneer komt u gezellig met ons kennis maken, en op al uw vragen antwoord te krijgen?

Verstrekte Spaanse hypotheken

In 2022 werden er zo’n 4.300 Spaanse woningen gekocht door Nederlanders, méér dan ooit! Vooral in de regio Alicante en Costa del Sol (bij Malaga).

Dit komt vooral door minder vermogensrendementsheffing. “Steeds meer mensen onder de 45 jaar maken zo hun Spaanse droom waar”, zegt een ervaren hypotheekverstrekker. Hij zegt verder: “Je hebt in Spanje alleen de annuïteitsvorm. Daarbij los je jouw hypotheek af in 30 jaar, mits dit vóór je 75e gebeurt.”

Uw meest renderende mogelijkheden:

Zoals altijd hangt dat af van vele factoren, maar de huidige uitblinkers zijn de volgende:

  1. UW EIGEN NIEUWE APPARTEMENT IN ORIHUELA COSTA

Op wandelafstand van het strand van Campoamar vindt u dit Appartement in ORIHUELA COSTA van 63-75 m2, binnen een modern en tijdloos nieuwbouw project.

  1. UW EIGEN NIEUWE APPARTEMENT IN SANTA POLA

De prachtige zandstranden vindt u op maar enkele kilometers van dit moderne nieuwe Appartement in SANTA POLA van 92-146 m2, in een project.

  1. UW EIGEN NIEUWE APPARTEMENT IN TORREVIEJA

Op maar 75 meter van de zee en het zandstrand vindt u dit nieuwe Appartement in TORREVIEJA van 87 m2 met zeezicht. Ja, dit soort mogelijkheden op deze locatie zijn zeldzaam en waardevast!

  1. UW EIGEN NIEUWE APPARTEMENT IN ORIHUELA

Dit prachtige en nieuwe Appartement in ORIHUELA COSTA van 82-102 m2 wordt nu in een complex gebouwd in deze populaire omgeving.

  1. UW EIGEN NIEUWE APPARTEMENT IN LA MATA

Op wandelafstand van het strand en gezellige centrum vindt u dit nieuwe Appartement in LA MATA van 71-84 m2, binnen een modern tijdloos project.

Naast investeren in een van deze of vergelijkbare mogelijkheden interesseren we u ook graag voor onze optimale Verhuurmogelijkheden, zoals u in grote lijnen hierna kunt lezen.

Uw bezit met méér pit

Veel eigenaren willen hun woning verhuren op het moment dat ze er zelf geen gebruik van maken. Het is namelijk niet gunstig als de woning leeg staat, en levert u als eigenaar niets op. Onze moederorganisatie heeft zeer veel ervaring op dit gebied, en nemen graag uw woning op in onze database.

Wanneer u besloten heeft om uw woning via ons te laten verhuren, kunt u zelf dus zorgeloos genieten van uw vakantiewoning.

Ons verhuurteam is continu bezig om de kwaliteit van al onze woningen op peil te houden. We bieden naast het beheer van uw woning ook Onderhoud & Service diensten aan, die het voor u wat eenvoudiger kunnen maken. Hierbij kunt u denken aan onderhoudscontracten voor uw eigen zwembad, tuin en airconditioning. We kunnen zelfs een huurauto of airport service verzorgen voor uw gasten of voor uzelf.

Daarnaast, misschien wel net zo belangrijk, uw woning is dus niet onbeheerd als u er niet zelf bent.

Wij garanderen graag Kwaliteit en Betrouwbaarheid! Met onze ervaring van al meer dan 20 jaar hebben wij inmiddels een grote klantenkring opgebouwd.

Uw betere bezit

Uw tweede huis in Spanje is een zeer kostbaar bezit.

Indien u dit wenst dan kunnen wij het hele jaar door toezicht te houden op uw woning. Wij bieden u een zeer compleet pakket aan, zodat wij u volledig ontzorgen en u á la minuut uw koffers kunt pakken om er even tussenuit te gaan zodra u dat wilt.

Ook kunnen wij bemiddelen in het verhuren van uw vakantiewoning. Hierdoor kunt u extra inkomsten genereren. Wij kunnen u van dienst zijn om een verhuurlicentie aan te vragen bij de betreffende instanties, maar geven geen zekerheid op voorhand dat deze wordt afgegeven. Spaanse wetten kunnen veranderen in uw en ons voor en nadeel.

Uw voorwaarden

Wij stellen samen met u de verhuur voorwaarden op, en nemen u verder alle zorg uit handen. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben we inmiddels een zeer groot klantenbestand aan de Costa Blanca en Costa del Sol.

Ons doel van uw verhuur is om ervoor te zorgen dat u een aantrekkelijk rendement haalt uit uw eigen woning en zo uw vaste lasten op de eerste plaats weer terugverdient. Wij streven te allen tijde naar een optimale dienstverlening. Wij vertrouwen er volledig op dat uw ervaring met ons, zowel plezierig als comfortabel zal zijn.

Graag ontvangen wij u op ons kantoor, mogelijk tijdens uw bezichtiging van uw toekomstige woning, om de mogelijkheden met u te bespreken.

We tonen u dan aansprekende voorbeelden van praktische berekeningen omtrent uw lasten en opbrengsten van uw eigen vakantiehuis in Spanje.

Uw samenvatting

Hoe hoog worden de extra kosten eigenlijk bij een woningaankoop in Spanje? Het is belangrijk om uw budget op voorhand goed te bepalen zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan. Bij de aankoopprijs komen enkele extra kosten kijken, zoals:

Nieuwbouw: bovenop de aankoopprijs komt er IVA (BTW). Die bedraagt momenteel 10 %, een aanzienlijk verschil met de 21 % BTW in België. Daarbij komen de inschrijvingskosten in het REGISTRO DE LA PROPIEDAD (Kadaster) ongeveer 0,3-0,7 % van de aankoopsom. 
En de notariskosten komen neer op 0,6-1 %, en het zegelrecht is 1 % (administratieve belastingen). Zo komt het totaal ongeveer tussen de 12-13 % extra kosten te liggen.

Bij een bestaande woning komt er op de overeengekomen aankoopprijs ITP (overdrachtskosten en verkoopkosten) van 7-10 %. Met daarnaast de kosten van de GESTOR (advocaat), en van de notaris. Daardoor komt het totaal ongeveer tussen de 12-14 % extra kosten te liggen.

Ja, in al deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 120 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Uw extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje.