Wonen in Spanje

Spanje is waarschijnlijk één van de meest favoriete landen voor Nederlanders en Belgen om te wonen, als populairste land. Emigreren naar Spanje is dan ook erg populair. Maar hoe is het nou echt om te wonen in Spanje? Door het aangename klimaat het hele jaar door, de cultuur en het eten maakt Spanje zeer interessant voor Nederlandstaligen. Waarom?  Voor vakantie, een tweede huis of om er voorgoed te gaan wonen in Spanje. U zou uzelf bijna afvragen wie wil er eigenlijk niet wonen in Spanje? Dankzij het Schengenverdrag en de Europese Unie is het ook nog eens erg makkelijk om te gaan wonen in Spanje. Hoe? Door er te gaan werken en zelfs om er een leuk bedrijfje te starten. Het biedt u zo veel mogelijkheden en het is niet zo omslachtig om uw papieren te regelen.

Heimwee bij wonen in Spanje?

Een ander voordeel is dat het ook niet zo ver weg is van Nederland of België. Als u een beetje heimwee hebt kunt u zonder al te veel kosten weer eventjes terugkeren naar Nederland of België. Daarna kunt u al gauw weer terug gaan naar Spanje en uw heimwee te vergeten. Het enige wat iemand kan tegenhouden om te gaan wonen in Spanje is dat men echt niet weg wil uit Nederland of België. Dit bepaalt u zelf, uiteraard.

Wordt een buitenlander geaccepteerd om te wonen in Spanje?

Veel mensen die gaan wonen in Spanje kiezen plaatsen waar al andere Nederlanders, Belgen of andere migranten wonen. Op die manier zult u er niet zo veel last van hebben geaccepteerd te worden. De vraag is of u dan makkelijk contacten maakt met andere Nederlanders, Belgen en Engelsen. Om goed geaccepteerd te worden bij de Spanjaarden zult u toch wel een beetje de taal moeten beheersen. Vele zeggen dat men het best van te voren kunt beginnen met een cursus Spaans omdat dan weer in Spanje verder bij te werken. Uiteraard is het verstandig om alvast wat Spaans te leren voordat u vertrekt uit Nederland of België.

De Spaanse taal leren, haalbaar?

Voor sommige is het wat lastig om een taal te leren door middel van een cursus en is het eenvoudiger om Spaans in het land leert. Dan wordt u praktisch gedwongen het te leren. Het is verstandig wat te leren van tevoren maar ga niet eerst alle cursussen doen om zo goed mogelijk Spaans te spreken. Het verstandigste is om eerst een goeie basis te vormen, door de grammatica te leren en verschillende werkwoordvervoegingen. Verschillende streken hebben verschillende dialecten en soms zelfs een andere taal. Als u eenmaal gaat wonen in Spanje bent u verplicht Spaans te spreken en zodoende zal u de taal ook sneller en beter leren. Ook in de vorm en dialect zoals dat gesproken wordt in de streek of plaats waar u woont. Zo zal u dus ook sneller de uitspraak onder de knie krijgen omdat u daar dagelijks mee in contact komt.

Spanjaarden zijn niet zo moeilijk in de omgang en zullen ook niet zo moeilijk doen als u de taal niet goed beheerst. Het is wel zo netjes om uw best te doen de taal te spreken. U zult merken dat u dan wordt geaccepteerd maar het ligt natuurlijk ook wel aan persoonlijke opstelling.

Tip: Controleer of u Spaanse tv-zenders heeft in uw huidige tv-pakket. Op die manier begint de voorpret al terwijl u nog in uw koude land woont en kunt u vast wennen aan de taal.

Is het gevaarlijk om te wonen in Spanje?

Wonen in Spanje is niet gevaarlijker dan in Nederland of België. De problemen liggen misschien een beetje anders. Op het moment waarschuwt men voor terroristische dreigingen maar daar hoef u dus helemaal niets van te merken, omdat Spanje erg groot is. De waarschuwingen voor overvallen op de snelwegen moet men wel serieus nemen. Men probeert soms mensen te laten stoppen langs de weg om hen zo te beroven. Lichte botsingen kunnen dan worden veroorzaakt om u te laten stoppen. Of men geeft signalen alsof er iets met uw auto aan de hand zou zijn. Ga hier niet op in en probeer op een veilige plaats te stoppen om eventuele schade en mankementen te bekijken.

Uw Spaanse internet vanaf 2021

Nagenoeg de gehele kust van Costa Blanca Zuid (tot 7 km. van de kust) is voorzien van glasvezel. De minimale snelheid van glasvezel is 100 Mb down / 100 Mb up (rond de € 25  per maand) en maximaal is 1.000 Mb down / 1.000 Mb up (rond de € 50,- per maand). En alle nieuwbouw woningen zijn sowieso voorzien (er zijn nog een aantal wijkjes met traditionele woningen die achter lopen).

En, na uw aankoop?

Ook nu uw aankoop zitten we graag met u aan tafel om u verder te helpen met het settelen van uzelf, uw woning, de inrichting en de omgeving.

Misschien heeft u vragen over Spaanse fiscale verplichtingen, verzekeringen en alles wat er bij komt kijken?

Zoekt u nog een betrouwbaar adres voor:

  • Aansluiten TV-WIFI,
  • Alarm systeem,
  • Beheer en onderhoud,
  • Brievenbus legen,
  • Meubels,
  • Renovaties,
  • Technische zaken,
  • Verhuren woning?

Wij beschikken over veel passende connecties om u verder op weg te helpen. Wilt u van deze service gebruik maken? Zoek dan binnenkort even contact met ons kantoor.

Dit alles is op maat gesneden zodat het past bij uw woning en uw wensen. Wij bieden u een zeer compleet pakket aan, zodat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken.

Tot slot

Als u naar Spanje wilt verhuizen moet u er vanuit gaan dat u niet de enige bent. Er zijn vooral veel Nederlanders, Belgen en Engelsen die wonen in Spanje. Het beste is de taal te leren om uzelf zo duidelijk te kunnen maken. Hierdoor kan men u goed verstaan en begrijpen. Als u de taal niet beheerst kunt u het met Engels proberen maar schrik niet als u in het Nederlands wordt aangesproken. Taal en veiligheid gaan samen maar ook om geaccepteerd te worden in Spanje.

Wonen in Spanje kan heel aangenaam zijn door het heerlijke klimaat het hele jaar door. Dus het is niet voor niets een zeer populaire emigratiebestemming.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!