Wonen onder de echte zon

MADRID

Voor velen een droom, voor veel anderen al een werkelijkheid. Wonen in Spanje om daar te genieten van de zon, het mooie weer, de gastronomie en over het algemeen een relaxter leven. Dit klinkt voor veel buitenlanders zeer aanlokkelijk en buiten het feit dat het leven in Spanje. En ook voor buitelanders, kan dit hard zijn is het toch vaak genieten van mooi weer, zon en aangename temperaturen. Hieronder gezien de zonne-uren de beste plaatsen om te wonen.

De meest bekende en meest zonnige plaatsen van Spanje zijn o.a. te vinden op aan de Costa del Sol, de Costa de Almería. Alsook de Costa Cálida en aan de Costa Blanca. Hier liggen kleine paradijzen die over het algemeen het hele jaar mooi weer hebben en de regen als iets bijzonders gezien kan worden. Uiteraard niet altijd want het weer blijft natuurlijk onvoorspelbaar op sommige momenten.

Wonen onder de zon

MALAGA

Gelegen aan zee heeft deze Zuid Spaanse stad, waar kunstenaar Pablo Picasso werd geboren, gemiddeld 3.000 zonne-uren per jaar. Buiten het feit dat goed vertoeven is op de stranden van de stad en langs de Costa del Sol, is de stad Málaga. En ook zeker een must om eens te bezoeken (ook als je in Torremolinos een strandvakantie hebt geboekt). Er zijn ontelbare leuke straatjes, pleintjes, bars, terrassen en restaurants waar je kunt genieten van alles wat deze parel in Andalusië te bieden heeft.

Wonen onder de zon

ALICANTE

Buiten het feit dat de overbekende badplaatsen aan de Costa Blanca veel zon hebben gedurende het hele jaar is ook de stad Alicante de moeite waard om te bezoeken. Ook hier schijnt de zon volop en is het genieten op de wandelboulevard of op de vele terrasjes. Voor een prachtig uitzicht moet je zeker de 160 meter hoge Monte Benacantil beklimmen. Waarom? Om vanuit het kasteel Santa Bárbara te genieten van de stad met de jachthaven aan je voeten.

Wonen onder de zon

ALMERIA

Met meer dan 200 kilometer aan stranden waarvan een groot deel gelegen is binnen natuurgebied. En dit zorgt er voor dat de stranden nog ongerept zijn, biedt de provincie Almería alles wat een zongenieter maar kan wensen. Naast de vele badplaatsen zoals Mójacar of Vera is ook de stad Almería zeker mooi om te bekijken. En dit biedt u als bezoeker veel cultureel erfgoed en honderden jaren oude monumenten.

Wonen onder de zon

MAR MENOR

De naam doet niet meteen een belletje rinkelen bij de meeste buitenlanders. Rondom wat men het grootste zoutwater meer van Europa noemt liggen badplaatsen waar het eigenlijk het hele jaar gemiddeld 19 graden is. En waar de zon vast lijkt geplakt aan de strak blauwe hemel. La Manga del Mar Menor ligt aan de Costa Cálida in de deelstaat Murcia waar steeds meer buitenlanders hun ideale verblijfplaats zoeken en vinden.

UW LIFE4SUN?

Door 320 dagen zon per jaar, lentetemperaturen in de winter, en milde warmte in de zomer. Buiten leven, op het ritme van de zon. Dat doet iets met de gemoedstoestand. U neemt tonnen vitamine D op en u maakt meer serotonine aan, beter bekend als het ‘happy-hormoon’. De zon van Spanje betekent dus een boost voor het humeur. Maar zonneschijn is één, een stabiel, warm klimaat twee. De mooiste Spaanse kusten danken hun stabiele, subtropische klimaat aan de achterliggende bergen. Die houden de warmte van de zee vast en houden de winterse koude vanuit het binnenland tegen. Hemels klimaat is dus verzekerd tijdens uw overwintering of continu verblijf in Spanje!

Bron: www.spanjevandaag.com

Wonen onder de zon

MANANA

Dat Spanjaarden niets doen klopt niet. Maar hun levensritme is gebaseerd op leven op de seizoenen. En dat is misschien even aanpassen voor ons Belgen en Nederlanders. Maar wees gerust, de mañana-cultuur werkt aanstekelijk. Een siësta in de namiddag en terrasjestijd ’s avonds: weg met stress en vermoeidheid! De zon dicteert voortaan uw leven en u geeft u daar met plezier aan over.

Wonen onder de zon

Ontdek nu wat overwinteren in Spanje met uw gezondheid doet. Komt u ook wonen in het gezondste land van Europa?
Wellicht bent u na enkele jaren wel zodanig gewend dat u zelfs klaar bent om volledig te emigreren naar Spanje!

CONCLUSIE

Helaas zijn al deze restaurants niet te vinden in de buurt van het UwCasa-aanbod maar veel mensen besluiten toch om rustig, in etappes naar Spanje te gaan om te overwinteren of te emigreren. Dit doet men dan met de auto. Een bezoek aan één van deze restaurants is dan toch nog prima te combineren! Maakt u zich verder niet druk, want er zijn enorm veel restaurants aan de zuidelijke costa’s waar u ook enorm kunt genieten van Spaanse specialiteiten. Uit eten in Spanje is waar dan ook immers altijd een goed idee.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!