Uw natuur in Spanje

De natuur in Spanje is overweldigend, zowel in het binnenland, op de eilanden als bij de bekende badplaatsen aan de kust, omdat dit land eigenlijk alles te bieden heeft:

Uw vakantiehuis aan de Spaanse kust

NATUUR IN SPANJE

De Spaanse natuur is echt bevoorrecht. In het land ter wereld met de meeste door de UNESCO uitgeroepen biosfeerreservaten vindt u van alles: meren, bergen, vulkanen, moerassen, bossen, rivieren, valleien, kliffen … De verschillen in het Spaanse landschap zullen u blijven fascineren. Sluit de sleur achter u, haal diep adem, vergeet alles en ga genieten van de natuur in Spanje.

De natuur in Spanje is zeer divers: het landschap biedt u bergen, wetlands, bossen en stranden. Met bijna 5.000 km aan kustlijn, ingedeeld in “Costas”, is het land een eldorado voor mensen die houden van een vakantiebestemming vol zon, zee en strand. Wie weg van de massa wil of op zoek is naar een natuurvakantie in Spanje, die kan fietsen of wandelen in maar liefst 15 nationale parken, diverse berggebieden en 700 beschermde natuurgebieden. De natuur in Spanje is dus zeer veelzijdig, met tal van mooie plekjes en als vakantieland heeft voor elk wat wils. Wat wordt u voorkeur?

Ook uw natuur in Spanje

DE MOOISTE GEBIEDEN

Wat zijn de mooiste plekken en waar vindt u deze in de natuur in Spanje? Dat hangt allemaal een beetje af van uw eigen interesses. Wilt u natuur en cultuur combineren, dan is Andalusië een aanrader. Wilt u puur actief zijn in de natuur, overweeg dan eerder de Pyreneeën. Houdt u van de combinatie strand en natuur, bekijk dan eens de eilanden. Wie vogels wil observeren, kan bij de natuurgebieden aan de Portugese grens, zoals Extremadura, toekijken hoe ooievaars, roofvogels, lammergieren en trekvogels er hun toevlucht vinden. Ook de autonome regio Navarra in het noorden van Spanje is populair als bestemming voor een vogelreis. In de Laguna de Fuente de Piedra in Andalusië broeden dan weer duizenden flamingo’s. Wat zijn de mooiste kustgebieden van Spanje?

Uw natuur in Spanje

PRACHTIGE KUSTGEBIEDEN

COSTA AZAHAR

De provincies Castellón, Valencia en een klein stuk van de provincie Alicante liggen aan de Costa Azahar. Een strook van 120 kilometer aan prachtige stranden en baaitjes. De naam van deze kust betekent ‘de kust van de oranjebloesem’. Azahar is namelijk de naam van de witte bloemen die aan de sinaasappelbomen groeit en die bomen zijn veel te vinden in de regio. Er is soms nog wel eens verwarring over welke delen van de regio bij welk kust hoort. Soms wordt de Costa Azahar aan de provincie Castellón gekoppeld en de provincie Valencia aan de ‘Costa de Valencia’.

Uw natuur in Spanje

COSTA BLANCA

De Costa Blanca (witte kust, vernoemd naar de witte stranden) hoort bij de provincie Alicante en loopt officieel van de stad Denia tot Pilar de la Horadada. De kust is 244 kilometer lang bestaande uit mooie stranden. Een bijzonder natuurverschijnsel aan de Costa Blanca is Peñón de Ifach. Dit is een natuurpark in de plaats Calpe. Vooral de grote berg die uit zee lijkt op te stijgen is een hotspot. De berg is 332 hoog en er gaan diverse wandelpaden naar boven; van beginners tot paden voor wandelaars met veel ervaring. Welke tips spreken u aan over de natuur in Spanje?

COSTA DEL SOL

De Costa del Sol behoort toe aan de provincie Malaga en het is één van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen van Spanje. Het biedt haar bezoekers een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden en in deze blog zetten we ze voor je op een rijtje zodat je weet wat je er allemaal kunt gaan beleven. De Costa del Sol en de provincie Malaga bezitten een aantal fantastische natuurparken die je dankzij talloze routes en wandelpaden op een bijzonder toegankelijke manier kunt gaan verkennen.

Zo vindt u in de buurt van de stad Malaga bijvoorbeeld het prachtige natuurpark van Sierra de las Nieves en voor een spannend avontuur, op grote hoogte en vol met adrenaline, bezoekt u de adembenemende Caminito del Rey. Bent u geïnteresseerd in oude bergformaties en hun duizend-jaar-oude geschiedenis, dan mag een bezoek aan de Torcal de Antequera en de hunebedden zeker niet ontbreken. Een flinke dosis natuur doet wonderen. Bezoek één van deze adembenemende natuurparken binnen de natuur in Spanje, en ontdek zelf de rust en schoonheid er van!

MEER TIPS VOOR U

De meeste natuurgebieden in de regio zijn niet met het openbaar vervoer bereikbaar. Wanneer dit wel het geval is, kan het soms uren duren voordat je op plek van bestemming bent. Aan te raden is om een een auto te huren.
Besluit u de natuur in te gaan in de regio Valencia? Neem dan altijd genoeg te drinken/eten mee, zonnebrand, eventueel een pet/hoed tegen de felle zon en draag goede schoenen. Ook handig is om een opgeladen mobiele telefoon mee te nemen en de paden te blijven volgen.

Het spreekt dan ook voor zich dat veel Nederlanders en Belgen zich bij hun zoektocht naar een huis in Spanje op deze kust oriënteren. Waar voorheen vooral de noordelijke helft van de provincie Alicante in trek was, schuift de interesse nu steeds meer op richting de kust ten zuiden van Alicante-stad. Een deel daarvan is nog de Costa Blanca, maar zodra deze overgaat in de regio Murcia hebben we het over de Costa Cálida.

Uw natuur in Spanje

Eekhoorn in GUARDAMAR

Steeds meer mensen zoeken hun rust in de natuurgebieden rondom Guardamar met de brede zandstranden en prachtige bosduinen, en rondom de reuma genezende zoutmeren van dat gebied.

Uw samenvatting

Herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar die ook nog bekend is met uw nieuwe omgeving?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze andere Nieuwsbrieven.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 80 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Tot slot

Als u naar Spanje wilt emigreren moet u er vanuit gaan dat u niet de enige bent. Er zijn vooral veel Nederlanders, Belgen en Engelsen die wonen in Spanje. Het beste is de taal te leren om uzelf zo duidelijk te kunnen maken. Hierdoor kan men u goed verstaan en begrijpen. Als u de taal niet beheerst kunt u het met Engels proberen maar schrik niet als u in het Nederlands wordt aangesproken. Taal en veiligheid gaan samen maar ook om geaccepteerd te worden in Spanje.

Wonen in Spanje kan heel aangenaam zijn door het heerlijke klimaat het hele jaar door. Dus het is niet voor niets een zeer populaire emigratiebestemming naar uw favoriete vakantiehuis in.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!