UWCASA

Antequera

Waar ligt Antequera?

Antequera ligt in Andalusië op een kleine 50 kilometer afstand ten noorden van Málaga op 575 meter boven zeeniveau.

Aantal inwoners

De gemeente heeft ruim 41.000 inwoners waarvan er ruim 30.000 in de stad wonen. Dorpen welke in de gemeente Antequera liggen zijn Bobadilla Estación, Bobadilla Pueblo, Cartaojal, Los Llanos de Antequera, Cañadas de Pareja, la Higuera, La Joya, Los Nogales, Puerto del Barco en Villanueva de Cauche.

Uw huurwaardeforfait

Indien u als niet-Spanjaard een huis in Spanje bezit en het niet verhuurt, dan legt de Spaanse fiscus u een huurwaardeforfait op. Want deze inkomensbelasting vloeit voort uit het feit dat je onroerend goed bezit maar er geen actieve huurinkomsten uit haalt. 

Uw inschrijving in vreemdelingenregister

EU-burgers die langer dan 3 maanden in Spanje verblijven, moeten zich inschrijven in het Centraal Vreemdelingenregister. En deze formulieren kun je verkrijgen bij de Gemeentelijke instanties waar van de provincie waarin u verblijft. Je behoudt je Belgische of Nederlandse identiteit, tenzij je je laat naturaliseren tot Spanjaard. 

U als juridische versus fiscale resident

Wie in Spanje een verblijfsvergunning heeft, is juridisch resident. Heb je die niet, dan wordt je als fiscaal resident worden beschouwd als je meer dan 183 dagen per jaar in Spanje verblijft. Dus in dat geval worden je inkomsten en je vermogen in Spanje belast. 

Uw verhuizing naar Spanje

Verwacht u tijdens een periode van 12 maanden minstens 8 maanden in Spanje te verblijven? Dan dient u zich uit te laten schrijven uit de bevolkingsregistratie in België of Nederland (zelfs als u uw eerste huis behoudt). Die periode van 8 maanden mag niet onderbroken zijn. 

15. Uw verhuizen van bezittingen

Als u naar Spanje emigreert mogen persoonlijke bezittingen de grens over zonder dat je er belastingen op betaalt. Voorwaarde is dat ze deel uitmaken van je verhuisinboedel vanwege emigratie binnen de EU. Een goede verhuizer moet dus de verzekeringspolis kunnen tonen aan de grenzen.

De overige informatie kunt u nalezen bij alle 15 Aandachtspunten.

Uw samenvatting

In deze aandachtspunten herkent u nu al de voordelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, toch?

Nog veel meer tips kunt u lezen via onze Informatie artikelen.

Uw meest passende aanbod

Via onze Site onze site vindt u duizenden nieuwe en bestaande woningen aan en rond de mooiste kusten van Spanje in meer dan 80 locaties. Uw droomhuis staat daar vast al wel bij, toch?

Extra informatie

SPAANS VERKEERSBUREAU: Ook vindt u veel extra informatie via het Spaanse verkeersbureau

FEESTDAGEN IN SPANJE: Wanneer zijn de Feestdagen in Spanje en zijn winkels dan geopend?

50 SPAANSE WOORDEN: Wat zijn de belangrijkste 50 Spaanse woorden?

SPAANS NIEUWS IN NEDERLANDS: En dagelijks leest u in het Nederlands, het Spaanse nieuws.

REISGIDSEN IN SPANJE: Goede, betrouwbare gratis informatie om te reizen in Spanje vindt je via reisgidsen in Spanje

Bekijk ons aanbod in Antequera


 
 

207.500

Villa in Antequera

Costa Del Sol

3
1